Islanders suspendovali Višňovského,ten tvrdí: Ja sa chcem dohodnúť

14.01.2013 Celý región

Bratislava 14. januára (TASR) - Slovenský hokejový obranca Ľubomír Višňovský pre klubový web Slovana Bratislava v pondelok potvrdil, že ho vedenie zámorského klubu NHL New York Islanders suspendovalo. Podľa jeho slov sa však chce s "ostrovanmi" rozumne dohodnúť, aby mohol v drese Slovana Bratislava ďalej pôsobiť v KHL.

Hokejisti "belasých" odcestovali do Prahy, kde ich v utorok čaká zápas s HC Lev. S tímom bol stále aj Višňovský, ktorý napriek ukončeniu výluky v NHL deklaroval, že by rád sezónu dohral v Slovane.

"Pokým to nie je uzavreté, tak tu môžem zostať. Medzi KHL a NHL stále nie je podpísaná dohoda, tak tu hrám. Oficiálne ma už mohli suspendovať, tak to aj včera spravili. Idú podľa plánu a oficiálnych zákonov. Uvidíme, čo ďalej, ale zatiaľ tu chcem hrať," vyjadril sa "Višňa" po pondelňajšom rannom tréningu pred odchodom do Prahy.

Znamená to, že zatiaľ je vrámci NHL suspendovaný a nemôže hrať ani v iných európskych ligách, okrem KHL. Skúsený obranca si je však vedomý, že pravdepodobne bude musieť za oceán vycestovať: "Budúci rok je olympiáda v Soči, a keď pán Bettman povie, že tam nepustí hráčov z NHL, prezident KHL Medvedev bude musieť s NHL podpísať zmluvu a ja tým pádom budem musieť ísť do New Yorku. Myslím si, že takto to aj skončí. Ja sa však chcem s Islanders dohodnúť, budem s nimi hovoriť na budúci týždeň a dúfam, že nájdeme nejakú spoločnú dohodu. Nechcem nič spraviť tvrdohlavo, chcem s nimi spraviť dohodu normálnou cestou," dodal skúsený 36-ročný zadák, ktorý dostal od Islanders ultimátum, aby sa do pondelka 10.00 h miestneho času hlásil svojmu zámorskému zamestnávateľovi, v opačnom prípade ho klub suspenduje.

"Ostrovania" sa odvolávajú na dohodu medzi NHL a KHL. Podľa Memoranda o porozumení, ktorého platnosť vyprší 30. júna 2013, obe strany súhlasili s rešpektovaním platných kontraktov. Podľa denníka Newsday má v prípade nedodržania dohody klub z Long Islandu právo suspendovať hráča a zamedziť mu, aby nastupoval za Slovan. Prezident KHL Alexander Medvedev však nedávno pre stránku Sports Daily vyhlásil, že nadnárodná súťaž sa nemusí bezpodmienečne podriadiť diktátu NHL. V osobnom telefonáte podporil Višňovského v jeho snahe zotrvať v Slovane.
 

Vyberte región